Kategorier

LGBT+ ligestilling

Ca. halvdelen af alle LGBT+ personer er ikke åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet på arbejdspladsen, og mange oplever udfordringer med diskrimination. Det kommer bl.a. til udtryk ved ubehagelige hentydninger, følelsen af at være holdt udenfor, mobning, manglende forfremmelse og fyring. Ligeledes oplever transkønnede, at det er svært overhovedet at komme ind på arbejdsmarkedet – det anslås, at kun en lille procentdel er i arbejde af dem, der kan.

Der bør skabes en kultur på arbejdspladserne, hvor bi-, homoseksuelle, transkønnede og andre minoriteter i forhold til køn og seksuel orientering er så trygge, at de føler, at de – i den grad de ønsker det – kan være ligeså åbne omkring deres seksualitet eller kønsidentitet som heteroseksuelle. Derfor er et diskriminationsfrit og trygt arbejdsmiljø for LGBT-personer et fokusområde for FIU-Ligestilling.

FIU-Ligestilling holder konferencer og kurser om LGBT+ ligestilling, og hvordan fagbevægelsen kan spille en aktiv rolle i forhold til at forbedre situationen for LGBT+ personer. Hvert år gør FIU-Ligestilling status på LGBT-ligestilling med en konference i forbindelse med Priden i København. FIU-Ligestilling har også et netværk for LGBT+ tillidsvalgte og en meningsdanneruddannelse med fokus på LGBT+ ligestilling.