Kategorier
Værktøjer & Materialer / Ligebehandling af lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner

Arbejdspladser for alle

Arbejdspladser for alle
8 skridt til en LGBT+ ligestillet arbejdsplads

LGBT+ står for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Plusset dækker over andre minoriteter ift. kønsidentitet og seksuel orientering.

Denne folder er lavet til dig som er tillidsvalgt og som gerne vil gøre en indsats for at inkludere dine LGBT+ kollegaer på arbejdspladsen. Folderen er tænkt som en hjælp til at få øje på, hvilke behov og udfordringer dine nuværende såvel som fremtidige LGBT+ kollegaer kan have. Vi giver her 8 konkrete bud på, hvordan du kan skabe bedre trivsel og inklusion for alle uanset  kønsidentitet og seksuel orientering.

Halvdelen af danske LGBT+’ere oplever, at de ikke kan være åbne om deres kønsidentitet eller seksualitet på deres arbejdsplads og mange oplever mobning og diskrimination. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt, at man kan være åben om fx sin seksuelle orientering eller at kunne ’springe ud’ som LGBT’er på arbejdspladsen? De fleste tænker ikke over det, men heteroseksuelle ’springer’ faktisk også ud som heteroseksuelle, op til flere gange om dagen, fx når de fortæller om deres familie i frokostpausen. Det er den frihed til trygt at kunne ’være sig selv’ på jobbet, som vi skal sikre at alle kollegaer har adgang til.

Udfordringen er, at de fleste arbejdspladser ikke er opmærksomme på, at den kultur og de normer de har på arbejdspladsen gør at LGBT+ kollegaerne ikke er inkluderede. Der kan for eksempel være noget i personalepolitikken, arbejdsmiljøet eller omgangsformen, der gør at LGBT+ kollegaerne ikke har samme muligheder som de andre medarbejdere og derfor har sværere ved at være med i fællesskabet på lige fod med kollegaerne.

Det kan være en udfordrende proces at blive bevidst om normerne på arbejdspladsen for både dig selv og kollegaerne. Ofte vil du opdage, at du selv har været med til skabe eller fastholde normer, som kan virke ekskluderende, uden at du har tænkt over det. Men i takt med at I træner at se normerne – og bliver opmærksomme på hvilke fordomme der evt. gemmer sig bag – så kan I tage en aktiv beslutning om at gøre arbejdspladsen mere inkluderende skridt for skridt.

DOWNLOAD HER.

forside i billedfil