Kategorier
Værktøjer & Materialer / Andre emner Kønsligestilling

Alle har ret til at holde af hverdagen!

Alle har ret til at holde af hverdagen!
Sammenhæng mellem arbejdsliv, familie- og fritidsliv.

Et liv i (u)balance. Sådan er det for mange lønmodtagere i dag, især hvis man har små børn.

Undersøgelser viser, at det IKKE er blevet mindre stressende, at være børnefamilie i dag og få det til at “hænge sammen” med to fuldtidsjob. Arbejdstiden er kortere end for 25 år siden, hjælpemidlerne er blevet flere, men presset er mindst lige så stort. Det er både mænd og kvinder, der oplever ubalance.

Det vil vi i fagbevægelsen gerne gøre noget ved. Der skal være balance, vi SKAL kunne trives, både på job og i familie-fritidslivet.

Mange handlemuligheder er politiske, andre kan du som tillidsvalgt selv agere med.

Denne lille pjece beskriver de udfordringer og muligheder, der er fremkommet på en række dialogmøder med tillidsvalgte og medlemmer. Teatergruppen “Rejsescenen” (se mere på www. Rejsescenen.dk) har været på turne i en række fagforeninger over hele landet, med henblik på debat og dialog. På en del af disse forestillinger var Anna Berg observatør. Pjecen indeholder viden og ideer opsamlet af Anna Berg og referat af pointer af Kirsten Juul Andersen.

Det er vores håb at pjecen kan inspirere dig til at skabe bedre balance mellem arbejdsliv og familie-fritidsliv på din egen arbejdsplads.

FIU-ligestilling januar 2017

Susanne Fast Jensen