Kategorier

Etnisk diskrimination

Alt for mange oplever etnisk diskrimination i Danmark – det gælder også på arbejdsmarkedet!

I 2024 har FIU-Ligestilling gangsat et projekt om forebyggelse og bekæmpelse af etnisk diskrimination på arbejdspladserne. Etnisk diskrimination er et komplekst emne, og der er ikke enkle løsninger til at komme det til livs.

Derfor har vi bl.a. udgivet denne guide med viden om etnisk diskrimination og råd til, hvordan det kan forebygges og håndteres. Guiden er til gavn for alle på arbejdsmarkedet – ansvaret for at løse problemerne med etnisk diskrimination skal ikke kun hvile på tillidsvalgte. Du kan læse guiden her:

En arbejdsplads uden etnisk diskrimination

Som tillidsvalgt har du også mulighed for at komme på det nyoprettede kursus af samme navn. Her sætter vi fokus på, hvordan du som tillidsvalgt kan gøre en forskel for dine kollegaer med minoritetsetnisk baggrund. Du får styrket din viden om, hvordan du forebygger og håndterer etnisk diskrimination på en åben og tillidsvækkende måde, der får alle kollegaer med. Du kan læse mere om kurset og tilmelding her:

En arbejdsplads uden etnisk diskrimination (kursus)

Se også vores explainer-video om etnisk diskrimination. Videoen giver en kort introduktion til, hvordan det er at være udsat for etnisk diskrimination. Det kan bl.a. have fysiske konsekvenser som minoritetsstress, eller præge dit arbejdsliv ved, at der stilles højere krav til dig end til de kollegaer, som er en del af majoriteten. Mange minoritetsetniske oplever højere krav og straffe, og mindre anerkendelse eller ros for deres arbejde. Du kan lære mere i videoen her: