Kategorier
Værktøjer & Materialer / Pjecer Værktøjer til brug på arbejdspladsen

Har du SMAF? – Sammenhæng Mellem Arbejds- og Familieliv.

Ved du hvad SMAF er? Er der SMAF hos dig? Er det godt at have SMAF? Er din virksomhed god til SMAF? Redigeret af Karin Skolnik og Peter Hamborg Faabæk. 11 sider, udgivet af FIU-Ligestilling i december 2007.

Pjecen har følgende indhold:

 Har du SMAF? Er der sammenhæng mellem dit arbejdsliv og dit familieliv – en række indledende spørgsmål.

Sæt SMAF på dagsordenen på arbejdspladsen. Gi’ arbejdspladsen ny energi ved at lade kollegerne opleve SMAF. En række anvisninger på, hvad man kan gøre på arbejdspladsen: Udvikling af familiepolitik, undersøgelse på arbejdspladsen,  i Samarbejdsudvalget

Test dig selv – her bringes et spørgeskema, som man kan besvare og derved kan komme godt rundt om SMAF. Efterfølgende anbefales at drøfte svarene med kollegerne.

ATP i balance. ATP fik i 2007 prisen for Danmarks mest familievenlige arbejdsplads og chef. Her ses medarbejderne som en investering. Ud fra begrebet ’livsbalance’ arbejder man med såvel servicetilbud til medarbejderne som med fleksible arbejdstider, sundhed og medarbejdertilfredshed.

Sørg for en god familiepolitik på arbejdspladsen. Her pointeres det, at arbejdslivet og familielivet udgør en helhed for den enkelte og påvirker livskvaliteten i begge sfærer. Derfor er det vigtigt, at personalepolitikken gøres så rummelig, at man på arbejdspladsen har retningslinjer for problemer både i privatlivet og i arbejdslivet.