Kategorier
Værktøjer & Materialer / Kønsligestilling

Forebyg seksuel chikane

Seksuel chikane på arbejdspladserne er skadeligt for de ansattes trivsel, for kvaliteten i arbejdet og for virksomhedernes økonomi.

For at skabe gode arbejdspladser uden seksuel chikane, må kræfterne sættes ind på forebyggelse,  forebyggelse og mere forebyggelse. Seksuel chikane kommer ikke til at forsvinde ved et trylleslag eller ved at skrive et afsnit i sin adfærdskodeks om, at seksuel chikane er forbudt. Det kommer til at kræve engagement og ikke mindst vedholdenhed, både når det gælder forebyggelsesarbejdet og i håndteringen  af sager om seksuel chikane.

I denne pjece er der samlet gode råd og baggrundsviden til dig som tillidsvalgt, så du kan bidrage til at skabe et chikanefrit miljø på din arbejdsplads. Der er sket meget på området fra oktober 2017 til august 2019. #MeToo er opstået og Aalborg Universitet har udgivet et forskningsprojekt, der analyserer alle sager i Danmark gennem de sidste 10 år. Samlingen af viden og værktøjer til tillidsvalgte hjælper til at forstå, hvordan seksuel chikane ofte udspiller sig; hvordan krænkede bliver påvirket; hvad der er vigtigt at gøre/ikke at gøre og ikke mindst hvilke konkrete handlemuligheder du har.

I erkendelse af at der sker så meget på området, er 2019 på forsiden, idet det er vores håb, at der er så store fremskridt i 2019, at den allerede er ”forældet” i 2020.

FIU-ligestilling
Efteråret 2019

seksuel chikane folder