Kategorier
Nyheder | oktober 21, 2015

Veloverstået jubilæum med flot festtale

Af FIU Ligestilling

Den 1. oktober holdt FIU-Ligestilling et festligt jubilæum i en stuvende fyldt kantine i 3Fs forbundshus. Der var et tætpakket program, som både satte fokus på FIU-Ligestillings fortid, nutid og fremtid. Bl.a. holdt forbundssekretær Anders Lauberg fra Dansk Metal en flot og personlig tale, som kan læses her: Anders’ tale

Ti år er gået – og meget har allerede forandret sig. Måske overraskende for mange er over 40 procent af deltagerne på FIU-Ligestillings aktiviteter i dag mænd. Det er rigtig godt. Kønsligestillingen er stadigvæk på dagsordenen – også med nye vikler på gamle udfordringer. Men dertil er i dag kommet en bred vifte af mangfoldighedsudfordringer, hvor den store lighedskamp jo handler om at inkludere ”de andre” i min egen identitetsopfattelse som samfundsmenneske.

Og hvem er så ”de andre”? ”De andre” er alle de mennesker, der er ”forskellige” fra mig. Og det er rigtig mange. ”De andre” er de rødhårede, det er de fremmede, det er bøsserne, det er dem, der be’r til Allah, det er de transkønnede og udkantsdanskere – og rigtig, rigtig mange andre. ”De andre” er alle dem, som vi i samfundet – i det skjulte eller helt åbent – måler med en anden målestok end den, jeg og du og du bliver målt med.

Ligestillingen er i sin substans en menneskerettighedssag med mere end 500 år på bagen i Europa. Det tog sin begyndelse med anderledes troende. Det med kønnene kom til langt senere, og det fortæller os, hvorledes ligestillingskampen konstant skal være åben over for nye brudflader. Det har FIU-Ligestilling været.

Citat fra talen

anders holder taloe til fiu-ligestillings fødselsdag


Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72