Kategorier
Nyheder | august 9, 2018

Vejen er lang

Af FIU Ligestilling

FIU-Ligestilling har forskellige netværk rundt i landet, som tager forskellige emner op til debat, når de mødes i fagligt forum. Hafida Bouylud er netværkscoach, og hun har givet et lille indblik i deres sidste netværksaften inden sommerferien. Netværket består af seje engagerede minoritetskvinder, der alle er en del af FIU-ligestillingsnetværket (KAEB).

Af netværkscoach Hafida Bouylud

På seneste netværksmøde debatterede vi historiens kvindebevægelser og deres betydning. Aftenen bød derfor også på besøg fra filminstruktør Mette Knudsen, der har forsøgt portrættere nogle hovedpersoner i kvindekampens historie. Hun viste filmen VEJEN ER LANG – om kvindebevægelsens historie.

VEJEN ER LANG ER er en filmperle af en dokumentar, som fører os gennem historiens vingesus på en alvorlig og samtidig humoristisk måde. Man kommer tæt på nogle af kvindebevægelsens sejeste hovedpersoner, og får indblik i den kamp, som har banet vejen for kvindebevægelsen, men som mange af os ikke anede var så voldsom. Pludselig bliver datidens kvindekamp konkretiseret, og man får sat nutidens ligestillingsarbejde i perspektiv. Uden de gæve frontkæmpere var vi ikke nået så langt, selv om målet endnu ikke er nået, og vejen ER lang.

Mit netværk består af minoritetskvinder, og de nød filmen og dens stærke budskaber. Filmen giver et godt indblik i historien om den danske kvindebevægelse, og vi havde en god debat efterfølgende, f.eks. om vigtigheden af, at historien skrives i samtiden. Og hvor vigtigt det er at kende fortiden, hvis man vil ændre på fremtiden.

Vejen er lang
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72