Kategorier
Nyheder | april 11, 2017

LGBT+ ligestilling og normer på arbejdspladsen

Af FIU Ligestilling

WP_20170330_17_47_14_Pro

Kun halvdelen af LGBT+ kollegaerne på LO-arbejdspladserne er åbne om deres seksualitet eller kønsidentitet, og mange oplever diskrimination i form af mobning eller i forbindelse med ansættelse. Som tillidsvalgt og kollega kan du være med til at gøre en forskel og sikre, at arbejdspladsen er et godt sted for alle kollegaer.

LGBT+ er en forkortelse for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og andre minoriteter i forhold til køn og seksualitet.

WP_20170330_19_31_36_Pro

Du har nu mulighed for at arrangere et fyraftensmøde, temaaften eller en workshop i din afdeling eller for dit faglige netværk, hvor der kommer 1-2 højt kvalificerede undervisere, som på en lidt anderledes og sjov måde sætter fokus på normer og uskrevne regler, og hvad det betyder for ligestilling af LGBT+-kollegaerne. FIU-Ligestilling dækker udgifter til undervisere og fortæring.

“Det har været en forrygende god og informativ aften. Underviserne var bare gode og fik alle med.”

Susanne Sørensen, coach for FIU-Ligestillings ligestillings-netværk i Aabenraa

IMG_2282

“Oplægget inspirerer til at forstå mekanismerne bag den diskrimination, vi selv som minoriteter kan være udsat for, og hvad man som tillidsvalgt kan gøre for, at alle kollegaer kan være sig selv på arbejdspladsen. Vi lærte bl.a. om hvordan vi med de normkritiske briller kan blive opmærksom på diskrimination fx gennem sproget, og om “minoritetsstress” – et begreb etniske minoriteter har manglet til at beskrive følelsen af ikke at kunne være sig selv på arbejdspladsen. Oplægget kan varmt anbefales.”

Hafida Bouylud, coach for FIU-Ligestillings netværk for etniske minoriteter i København

IMG_2278

På fyraftensmødet bliver der, på en underholdende måde, set nærmere på hvilke uskrevne regler og normer for bl.a. køn og seksualitet, der findes på vores arbejdspladser. Gennem oplæg, dialog og øvelser bliver deltagerne klogere på hvilken rolle arbejdspladsens normer spiller for hvem der trives, og ikke trives. Fyraftensmødet giver deltagerne inspiration til, hvordan de konkret kan arbejde med at fremme normer, som sikrer ligestilling af LGBT+-kollegaer og dermed forhindrer f.eks. mobning og diskrimination.

Vil du vide mere eller ønsker du at arrangere et fyraftensmøde, så send en mail til Kristine på krer@danskmetal.dk

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72