Kategorier
Nyheder | oktober 1, 2018

Status på FIU-Ligestillings faglige mentorordning for flygtninge

Af FIU Ligestilling

I forlængelse af trepartsaftalen fra 2016 har FIU-ligestilling i samarbejde med Foreningen Nydansker og AOF organiseret et mentorprogram hvor tillidsvalgte/fagligt interesserede er mentorer for flygtninge, med henblik på at give dem en god start på arbejdsmarkedet. Projektet blev finansieret af Styrelsen for Integration og beskæftigelse (SIRI), der så et stort potentiale i at arbejde med integration via fagforeningens kanaler og netværk.

Projektet har nu været i gang i små to år, og vi er nået langt. Faktisk så langt, at fagbevægelsens ligestillingsudvalg har bevilliget lidt ekstra midler, så projektet, der ellers skulle stoppe i december 2018, kan fortsætte et år mere. Hensigten er at implementere mentorordninger som en del af fagbevægelsens fremtidige arbejde.

Også politisk har projektet fået opmærksomhed. Den 8. juni 2018 var projektleder Kristine Esrom Raunkjær inviteret til at deltage i Statsministerens topmøde om integration på Marienborg, for på baggrund af mentorprojektet at give input til den arbejdsmarkedsorienterede integrationsindsats. På mødet var der desuden en særlig opmærksomhed på at få flygtningekvinder i job, som også er en af FIU-Ligestillings indsatsområder.

Sidst men ikke mindst: Siden projektets start, har vi set mange gode resultater i den daglige mentorpraksis, og de mange gode mentorhistorier findes overalt i landet. Fagbladet 3F fik lov at følge med fra sidelinjen, da Tonny fra Holbæk mødte Mohamad første gang. Trods lidt sproglige udfordringer kunne Tonny tydeligt mærke, at Mohamad bare gerne ville have et arbejde, og være en del af samfundet. Tonny brugte derfor sit netværk, og kontaktede en bekendt i nabolaget, der måske kunne bruge en mand som Mohamad i sit gulvfirma. Den 23. oktober, dvs. 2 et halvt år efter Mohamad kom til Danmark, og under et halvt år inde i mentorforløbet, havde Mohamad første arbejdsdag.

Udover denne gode lokale historie, var nogle af FIU-Ligestillings mentorer også på Folkemødet på Bornholm, hvor et videohold fulgte et mentorpar. Se filmen og få indblik i, hvad det vil sige at være mentor, og gøre en forskel. Læs mere om mentorprojektet og hvad det vil sige at være mentor her

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72