Kategorier
Nyheder | august 26, 2015

Så er det nye kursuskatalog Naturligvis 2016 på gaden

Af FIU Ligestilling

Det er 10. gang FIU-Ligestilling udgiver ”Naturligvis”

Vi har bestræbt os på, at ”jubilæumskataloget” indeholder læringsaktiviteter, der giver mening for tillidsvalgte anno 2016, og giver mulighed for at opnå de kompetencer, der skal til, for at håndtere mangfoldigheds- og ligestillingsudfordringerne, der er på arbejdsmarkedet i dag.

Du kan downloade kataloget her.

Du kan også høre mere kursernes mål, indhold, undervisere og arbejdsformer til et af de informationsmøder, som holdes rundt om i landet. Informationsmøderne er gebyrfrie, der bydes på kaffe/te og lidt let lækker aftensmad med et glas vin/vand/øl, samt et papireksemplar af ”Naturligvis 2016”.

På mødet vil der samtidig blive sat fokus på, at vi i 2015 fejrer at det er 100 år siden at kvinder – og det der dengang blev kaldt folkehold – fik stemmeret. Før 1915 var det kun mænd over 30 år med egen husstand, som kunne stemme. Dvs. ca. 15 % af befolkningen. Kvinder og folk som ikke havde egen husstand, fordi de fx arbejdede som tjenestefolk eller som lærlinge og svende, fik først med grundloven i 1915 valgret. Andre grupper som f.eks. folk der modtog fattighjælp eller havde begået kriminalitet fik først stemmeret endnu senere. Jytte Hilden, tidligere kulturminister, holder et kort og underholdende oplæg om udviklingen i stemmeretten.

Oversigt over infomøder for naturligvis 2016

Informationsmøderne afholdes følgende steder (tilmelding sker via FIU-systemet):
 

Du kan evt. tilmelde dig direkte til FIU-Ligestilling på piha@danskmetal.dk ved at opgive kursusnummer og cpr.nr.

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72