Kategorier
Nyheder | marts 8, 2014

Ny uddannelse skal få flere etniske minoritetskvinder til at være fagligt aktive

Af FIU Ligestilling

FIU-Ligestilling er glade for på denne 8. marts at kunne præsentere en ny uddannelse målrettet kvindelige tillidsvalgte med minoritetsbaggrund i fagbevægelsen. Uddannelsen skal motivere kvinder med minoritetsbaggrund til at være fagligt aktive – især som tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Hensigten er klæde dem på til at blive offensive meningsdannere i samfundet og internt i fagbevægelsen.

Uddannelsen løber af stabelen i andet halvår af 2014. Beslutningen om den uddannelse hviler bl.a. på, at der ses et engagement og energi hos de etniske minoritetskvinder, et stort potentiale, hvilket skal udnyttes.

Uddannelsen skal medvirke til at formindske social dumping og styrke den danske model, idet kvinderne bliver aktive spillere i udviklingen af samfund og fagbevægelse. Det er ikke kun mandlige minoriteter, der skal være mere fagligt aktive. Det er også kvindelige minoriteter, som skal styrkes og opleve vigtigheden af fagforeningsfællesskabet med henblik på kommunikation på kvindearbejdspladser og i kvindefællesskaber.

Det nye i uddannelsen er bl.a.:
– En sammenkobling af social indignation med viden om danske institutioner, der gør kommunikation af meninger mulig
– Oversættelse af undervisningsmaterialer til flere sprog
– Træning i meningsdannelse – også på andet end skrift, f.eks. på YouTube.
– Sparring og mentoring imellem undervisningsgangene.
– En særlig undervisningsform, hvor der arbejdes i grupper over oplæg, og oplæggene drøftes set fra forskellige kulturvinkler.

FIU-Ligestilling ser frem til at give engagerede etniske minoritetskvinder redskaber og støtte til komme længere ud med sine holdninger.

Læs mere om uddannelsen her.

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72