Kategorier
Nyheder | august 14, 2018

Ny LGBT+ folder til tillidsvalgte der vil gøre en forskel

Af FIU Ligestilling

I dag udgiver FIU-Ligestilling en ny folder målrettet tillidsvalgte, som gerne vil gøre en indsats for at arbejdspladsen bliver mere inkluderende for LGBT+ kollegaer. Dvs. kollegaer som er lesbiske, bøsser, biseksuelle, transkønnede eller tilhører en anden minoritet ift. køn eller seksuel orientering. Folderen er tænkt som en hjælp til at få øje på, hvilke behov og udfordringer LGBT+ ansatte har, og hvad der skal til for arbejdspladsen bliver et sted hvor alle ansatte trives.

Folderen kan downloades her. Den er et praktisk værktøj, og den indeholder 8 handlingsforslag, som er lette at gå til. Handlingsforslagene guider til hvordan man som tillidsvalgt kan skabe en LGBT+ inkluderende arbejdsplads både i forhold til arbejdsmiljø, humor, barsel, rekruttering og ligebehandling mm.

Baggrunden for folderen er at ca. halvdelen af danske LGBT+’ere oplever, at de ikke kan være åbne om deres kønsidentitet eller seksualitet på deres arbejdsplads og mange oplever mobning og diskrimination. Udfordringen er, at de fleste arbejdspladser ikke er opmærksomme på, at den kultur og de normer de har på arbejdspladsen gør at LGBT+ kollegaerne ikke er inkluderede. Der kan for eksempel være noget i personalepolitikken, arbejdsmiljøet eller omgangsformen, der gør at LGBT+ kollegaerne ikke har samme muligheder som de andre medarbejdere. Folderen hjælper tillidsvalgte til at se ekskluderende normer og kultur, sådan at man sammen som arbejdsplads kan tage en aktiv beslutning om at gøre arbejdspladsen mere inkluderende skridt for skridt.

forside i billedfil
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72