Kategorier
Nyheder | december 7, 2017

Få ligestilling og godt arbejdsmiljø med normkritiske værktøjer

Af FIU Ligestilling

Et godt arbejdsmiljø for alle kræver gode arbejdspladsnormer. De kommer ikke af sig selv, men med dette kursus får du redskaberne til at få øje på de normer, der skaber u-ligestilling – og til at ændre dem.
Rikke Voergård-Olesen, mangeårig underviser i psykisk arbejdsmiljø, normkritik og mangfoldighed, har sammensat dette kursus til dig som tillids- og arbejdsmiljørepræsentant med gode værktøjer til at sætte spot på ligestillingsudfordringerne på din arbejdsplads. Og hun glæder sig rigtigt meget til sammen med dig at udvikle det gode arbejdsmiljø for alle.
Tilsyneladende ”uskyldige” normer på arbejdspladsen kan faktisk virke diskriminerende. Det kan både ramme kvinder, mænd, LGBT+ personer, etniske minoriteter og andre. Men det kræver normkritiske briller at kunne gennemskue hvornår og hvordan de uhensigtsmæssige er normer på spil. Normerne – de usynlige uskrevne regler – er nemlig ofte blevet så naturlige og selvfølgelige på arbejdspladsen, at ingen stiller spørgsmålstegn ved dem. På kurset lærer du at blive knivskarp på at stille de kritiske spørgsmål, som skaber positive forandringer.

Vi vil på de to kursusdage sammen undersøge, hvornår normerne på din arbejdsplads fører til dårligt arbejdsmiljø, og er med til at skabe ulige vilkår. Du vil også få kreative, radikale og humoristiske redskaber til hvordan du effektivt kan forandre normerne, så arbejdsmiljøet bliver godt for alle.
Alle kan deltage i kurset, og vi arbejder ud fra præmissen at man skal føle sig tryg og inkluderet for at lære nyt. Og så skal vi selvfølgelig have det sjovt mens vi lærer nyt!

Du kan læse mere eller tilmelde sig kurset her: https://fiu-ligestilling.dk/bliv-knivskarp-paa-at-skabe-ligestilling-og-et-godt-arbejdsmiljoe-paa-jobbet/

Rainbow_flag_and_blue_skies
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72