Kategorier
Nyheder | juni 25, 2018

Mentorprojektet på Folkemødet 2018

Af FIU Ligestilling

Det kan være svært at forstå meningen med at være faglig organiseret – særligt hvis man er flygtning, og ikke er opvokset i Danmark, hvor det at være medlem af en fagforening er en selvfølge.
Det er derfor særligt vigtigt at tydeliggøre fagbevægelsens betydning, således at man ikke udsættes for social dumping, men i stedet kommer i ordinær overenskomstdækket beskæftigelse eller IGU (Integrationsgrunduddannelsen, red.).
I Danmark er vi stolte af vores velfærdssystem og faglige organisering, og kæmper for bevarelse af den danske model. Og kunne der findes en bedre lejlighed til at introducere dette til nye danskere end ved dette års Folkemødet på Bornholm?

FIU-Ligestilling valgte i år, at invitere 5 mentor-mentee par med på Folkemødet i Allinge. Formålet var at vise, hvordan fagligt og politisk arbejde også kan se ud, og at man faktisk selv, som almen borger, kan få indflydelse, hvis blot man engagerer sig.

I løbet af folkemødet deltog mentor-mentee parrene i forskellige debatter, særligt med fokus på fagbevægelsens arbejde med bekæmpelse af social dumping samt andre arrangementer om integration og mangfoldighed.
Udover den faglige del bød mødet også på forskellige kulturudvekslinger, blandt andet smagsprøver på rødgrød med fløde, bordfodbold og lækre fiskeanretninger på Allinge røgeri.
Dagene på Folkemødet var begivenhedsrige for os alle. De indebar både sociale og faglige oplevelser – der som bonus også udbyggede både socialt- og fagligt netværk.

Folkemødet i Allinge på Bornholm havde samlet 110.000 mennesker, som alle bidrog til en hyldest af det danske demokrati og fællesskab. Denne dialogorienterede tilgang var meget anderledes for de deltagende mentees, men betød også en større samlet forståelse for Folkemødets formål; nemlig at samle Danmark, og åbne op for samtaler på tværs.

Vi glæder os allerede til næste år.

Lyder ovenstående som noget for dig, eller har det blot vækket din nysgerrighed, kan du læse mere om projektet her:

https://fiu-ligestilling.dk/mentorprojekt/mentor/
Mentor-mentees på Bornholm
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72