Kategorier
Nyheder | februar 1, 2018

Kvinde – tag ordet med glæde

Af FIU Ligestilling

Undersøgelser viser, at kvinder ikke tager ordet i forsamlinger lige så ofte som mænd. Det skal vi gøre noget ved, for kvinder har meget på hjertet. Det gælder også kvindelige tillidsrepræsentanter

Af Anne-Mette Barfod, Powerkvinderne

I gamle dage hed det sig, at kvinder skulle tie i forsamlinger. Selv om mange af os i dag trækker på smilebåndet af sådan en bemærkning, er der alt for mange kvinder, som ikke er glade for at stille sig op og sige noget i forsamlinger. Det skal vi gøre noget ved, for det er naturligvis vigtigt, at kvinders synspunkter, ideer og erfaringer bliver bragt til torvs. Det gælder inden for alle fag og brancher – og bestemt også for kvinder i fagbevægelsen.

Det kræver kvindemod
En optælling gennemført af Kvinfo viser, at to ud af tre talere på Folkemødet på Bornholm er mænd. Da kvinder udgør 50 procent af befolkningen, har vi dermed et demokratisk problem. Problemet oplever vi ikke kun på Bornholm, men også i fagbevægelsen, i erhvervslivet og på tværs af landegrænser: Mænd har generelt mere taletid end kvinder.

En af årsagerne til, at kvinder ikke i samme grad som mænd tager ordet, er, at det kan føles risikabelt at tale, mens alles øjnehviler på en. Flere videnskabelige forsøg viser, at kvinder – på godt og ondt – er mindre risikovillige end mænd.

Forberedelse skaber tryghed
Der er mange fordele ved at være forsigtig, og derfor er det så vigtigt, at gæve kvinder får de værktøjer, der skal til for at føle sig tryg og godt tilpas som taler og oplægsholder. Kun derved kan du som kvindelig tillidsrepræsentant finde glæden ved at tage ordet.
Det vigtigste er, at du er så godt forberedt, at chancen for at dit oplæg går som planlagt, er helt i top. Samtidig er det vigtigt, at du har fokus på dit budskab, for det er med til at fjerne fokus fra dig selv og din egen nervøsitet. Sidst – men ikke mindst – er det godt med en god struktur og nogle tricks, der gør, at du brænder igennem og bliver set, hørt og husket.

Hvis du har lyst til at blive mere modig og til at tage ordet med glæde, er der stadig ledige pladser på FIU-kurset ’Præsentationsglæde – få det godt med at tage ordet’. Kurset bliver holdt i København den 20. februar kl. 10-16. Du kan læse mere om kurset her 

sammensat

Kommunikationsrådgiver Anne-Mette Barfod og skuespiller Berrit Kvorning holder den 20. februar kurset ’Præsentationsglæde – få det godt med at tage ordet’.

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72