Kategorier
Nyheder | november 30, 2018

Forebyggelse af seksuel chikane på arbejdspladsen

Af FIU Ligestilling

Seksuel chikane på arbejdspladsen har efterhånden været på FIU-Ligestillings dagsorden længe. Seksuel chikane er nemlig både skadeligt for de ansattes trivsel, kvaliteten i arbejdet og for virksomhedernes økonomi. Der er sket meget i forhold til håndtering af seksuel chikane de seneste år, blandt andet #MeToo-bølgen samt udgivelsen af et forskningsprojekt fra Aalborg Universitet, der analyserer alle sager i Danmark gennem de sidste 10 år.
Denne samling af viden hjælper os til at forstå, hvordan seksuel chikane ofte udspiller sig, hvordan krænkede bliver påvirket, hvad der er vigtigt at gøre/ikke at gøre og ikke mindst hvilke konkrete handlemuligheder du har.

Derfor mener vi at for at skabe gode arbejdspladser uden seksuel chikane, må kræfterne sættes ind på forebyggelse. Seksuel chikane kommer ikke til at forsvinde ved et trylleslag eller ved at skrive et afsnit i sin adfærdskodeks om, at seksuel chikane er forbudt. Det kommer til at kræve engagement og ikke mindst vedholdenhed, både når det gælder forebyggelsesarbejdet og i håndteringen af sager om seksuel chikane.

Derfor har FIU-Ligestilling lavet en pjece til tillidsvalgte, hvor vi har samlet gode råd og baggrundsviden, som kan bidrage til at skabe et chikanefrit miljø på din arbejdsplads. Læs mere og hent folderen her

Seksuel chikane_ny
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72