Kategorier
Nyheder | februar 28, 2018

FN’s antidiskriminationsdag

Af FIU Ligestilling

I 1966 blev den 21. marts erklæret som ”Dagen” for bekæmpelse af racistisk diskrimination. Det blev denne dag, fordi politiet den 21. marts 1960 dræbte 69 mennesker ved en fredelig demonstration i byen Sharpeville i Sydafrika.

I dagens Danmark praktiseres diskrimination og chikane stadig under forskellige former, og uanset om det er tilsigtet eller utilsigtet, er smerten i det og konsekvenserne af det, det samme for den det går ud over.
Ydermere har udøvelse af diskrimination alvorlige konsekvenser i form af splittelse blandt medlemmerne, utryg arbejdsplads og dårligt arbejdsmiljø.

D. 21. marts inviterer FIU-Ligestilling medlemmer til et to dages kursus, hvor medarbejderne klædes på til at spotte, håndtere, bekæmpe og sagsbehandle diskrimination og usaglig forskelsbehandling af vores kollegaer og medlemmer, og få kendskab til muligheder i det fagretlige system. Desuden opnås viden om loven om forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, samt loven om ligebehandling og muligheder for at bekæmpe social dumping, samt fås indblik i diskriminationens konsekvenser med særlig fokus på arbejdsmarkedet og du bliver klogere på faglige handlemuligheder (med øje for køn, race, seksualitet, alder, og handicap).

Læs mere og tilmeld dig kurset her: https://fiu-ligestilling.dk/dagen-dig-fns-antidiskriminationsdag-d-21-marts/

FN antidiskrimination
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72