Kategorier
Nyheder | marts 8, 2013

FIU-Ligestilling sætter fokus på kvinder og organisering 8. marts!

Af FIU Ligestilling

FIU-Ligestilling fejrer i år kvindernes internationale kampdag med et arrangement, der sætter fokus på kvinder, organisering og fagbevægelse.

Program
Kl. 10.00 – 10.15:
Velkomst. Indledning og introduktion til dagens emne set med næstformand i LO, Lizette Riisgårds ”briller”.
Kl. 10.15 – 10.50:
Indlæg fra forskerverdenen: Lise Lotte Hansen, arbejdsmarkeds- og kønsforsker fra Roskilde Universitet, giver et overblik over udfordringerne ved faglig organisering af kvinder samt ligestilling i fagbevægelsen. Hun vil bl.a. tale om hvad den engelske fagforening Unison har taget af initiativer for at favne kvinder og minoriteter.
Kl. 11.00 – 11.15:
Filiz Tekin, tillidsrepræsentant på Kofoed Skole og aktiv i netværket NIF, deler ud af sin viden om og erfaringer med at være faglig aktiv kvinde med anden etnisk baggrund end dansk.
Kl 11.15 – 11.35:
Organiser i HK-Hovedstaden, Pia Michelsen, fortæller om organisering i praksis set ud fra et kønsperspektiv.”
Kl. 11.35 – 12.00: ”Teaterguld” og Lene Poulsen giver et musikalsk ”revy-indslag”- om kvinder, fag og fagbevægelse. En lærerig, sjov og letbenet musikalsk oplevelse. – 8. marts gave.
Kl. 12.00 – 12.30: Frokost
Kl. 12.45 – 13.00: Internationalt besøg. To kvinder fra kvindeudvalget i Egyptens frie fagforening er inviteret til at fortælle om hvordan det går med Egyptens kvinder på arbejds-markedet og i den fri fagbevægelse efter ”det arabiske forår”.
Kl. 13.00 – 13.15: Internationalt besøg. To kvinder fra kvindeudvalget i Hvideruslands frie fagforening er inviteret til at fortælle om kvinders stilling på arbejdsmarkedet og i fagbevægelsen i Hviderusland.
Kl. 13.15 – 13.30: ”Kvindelige meningsdannere”. CEVEA og FIU-ligestilling har startet en uddannelse for kvinder med henblik på at de i højere grad tager definitionsmagten og bliver meningsdannere. Der præsenteres et nyt forløb og holdes en ”meningsdanner-tale”.
Kl. 13.30 – 13.45: Lillian Knudsen, tidligere forbundsformand i KAD. Et historisk blik på organiseringen af kvinder og KAD’s betydning for organiseringsgraden af kvinder. Udfordringer før og nu.
Kl. 13.45 – 14.00: Kvinder, ligestilling og organisering. Afslutning ved Claus Jørgensen, forbundssekretær i 3F. Ansvarlig for ligestilling og 3F’s

Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72