Kategorier
Nyheder | september 4, 2018

En mentorrelation i Viborg

Af FIU Ligestilling

Mit navn er Birte, og jeg er mentor for Hind. Vores relation går rigtig godt. Hind er nu blevet tilknyttet som frivillig hos Venligboerne og havde første vagt i sidste uge.

Første møde i august foregik en hverdagsformiddag hos Søster Lagkage. Her var der overraskende mange mennesker, så det var desværre begrænset, hvor meget vi fik ‘ordnet’ der. Efter morgenmaden gik turen til en arabisk butik, hvor jeg fik købt noget arabisk slik og nogle skønne – og særdeles billige – druer. Jeg spurgte, om jeg måtte købe en pose slik til Hinds drenge, men de havde nok derhjemme.

Nogle dage senere kom Hind hjem til mig, så vi kunne få hende oprettet i Ofir og i det hele taget få talt om jobmuligheder og ansøgninger/cv. Efterfølgende tog Hind og jeg sammen ud på Job-Igen, så vi kunne komme ordentligt i gang. Det er åbenbart blevet en endnu mere kompliceret affære, end da jeg selv var jobsøgende. Du glade kineser! Når denne indfødte, der mestrer dansk på forbilledlig vis, bliver helt rundtosset og ør i hovedet, hvor svært må det så ikke forekomme en, der stadig har problemer med sproget?

Hind har fået lidt hjemmearbejde for, og så vi klør så på med cv’et på vores næste møde hjemme hos mig. Hun er blevet vældig fine venner med mine små hunde. Om to uger tager vi til cv-skrivning på Job-Igen.

Som det sidste vil jeg lige fortælle to goder nyheder, som skete for nylig:

Den bedste er, at Hinds mand, der er analfabet, har fået mod på at lære dansk. Han er over 50 år og har ikke lært at læse eller skrive i Syrien. Han er også begyndt at give en hånd med i husarbejdet og børnene, og det er sådan en lettelse for Hind.

Den anden er, at Ahmed på 12 år gerne selv vil tjene sine lommepenge, så vi har været hos købmanden og på en fabrik i Løvel for at spørge, om de kunne bruge en rask flaskedreng/fejedreng – desværre uden held. Jeg har også spurgt i Brugsen i Rødding.

Vi har nu i fællesskab lavet en seddel om hjælp til gadefejning, græsslåning, børnepasning mv., der skal sættes op hos købmanden. Nå Ahmed fylder 13 i oktober, må vi se, om vi kan skaffe ham en reklamerute. Til den tid må vi hellere se at finde ud af reglerne for ung-arbejde!

Nyt gør en forskel
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72