Kategorier
Nyheder | april 11, 2017

Bliv faglig mentor – og gør en forskel for en flygtning

Af FIU Ligestilling

Vi i fagbevægelsen en helt central rolle, hvis vi skal lykkes med at integrere de flygtninge, som kommer til landet i disse år, på en måde hvor alles løn- og arbejdsvilkår sikres. Derfor har FIU-Ligestilling opstartet en mentorordning hvor medlemmer og tillidsvalgte kan melde sig som mentorer for flygtninge, der gerne vil i gang med arbejde eller uddannelse. Indtil videre har 20 mentorer meldt sig på banen – og det første mentorpar har mødt hinanden. Men vi har brug for endnu flere mentorer fra forskellige brancher. Er du interesseret? Så læs mere nedenfor om hvad mentorarbejdet går ud på.

Flygtninge har brug for netværk
Mange flygtninge har en uddannelse og et arbejdsliv bag sig, men mangler netværk og viden om det danske arbejdsmarked for at blive afklaret på, hvordan de kan gøre brug af deres kompetencer, hvilke rettigheder de har her i Danmark, og hvordan de kan støtte op om den danske arbejdsmarkedsmodel.

Dit bidrag til flygtningen
Du er lønmodtager og har branchekendskab, netværk, erfaring og viden om det danske arbejdsmarked, som kan hjælpe flygtningen ind på arbejdsmarkedet, i praktik eller uddannelse. Du kan introducere til rettigheder, overenskomster og regler og hjælpe flygtningen med at undgå at blive udsat for social dumping.

Hvad siger du ja til?
Som mentor siger du ja til at afsætte mindst ca. fire timer om måneden i seks måneder til at mødes med en flygtning og understøtte ham eller hende .

Vi introducerer dig grundigt, så du ved, hvordan du bedst kan bidrage. Du bliver tilbudt at deltage i to fyraftensmøder, der klæder dig på og giver inspiration til mentorarbejdet. Du får tilbudt en række andre aktiviteter, du kan deltage i med din mentee, hvis I har lyst. Undervejs i forløbet vil vi ringe til dig og følge op. Du kan mødes med flygtningen, når det passer ind i forhold til din kalender. Det vil være FIU-Ligestillings samarbejdspartner Foreningen Nydansker som vil være din hotline i hverdagen, hvis du har brug for sparring.


Næste skridt – tilmelding
Tilmeld dig her, ved at udfylde spørgeskemaet. Du kan også ringe til Mikkel fra Foreningen Nydansker på 33 38 62 18/mlo@foreningen-nydansker.dk efter påske og få hjælp til at tilmelde dig.

Derefter vil du, hvis der kommer en flygtning som bor i nærheden af dig, og som ønsker at få erfaring indenfor din branche, blive matchet med ham/hende. Der kan gå et godt stykke tid fra at du melder dig til at du bliver matchet. Der vil blive taget hensyn til hvilke sprog du taler, når vi matcher dig.

Har du spørgsmål til mentorordningen kan du også kontakte Kristine E. Raunkjær fra FIU-Ligestilling på krer@danskmetal.dk eller 50532521.

Mentorordningen laves i samarbejde mellem FIU-Ligestilling, Foreningen Nydansker og AOF.

Gør en forskel logo
Tags
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/fiu-ligestilling.dk/public_html/wp-content/themes/FIU-Ligestilling/template-parts/content.php on line 72