Kategorier

Tamara – Klejnsmed

Fulde navn – Tamara Gabay
Fødselsår – 1990
Fagforbund – Dansk Metal
Uddannelse – Klejnsmed
Branche – Forsyning, fjernvarme.

Hvorfor forsyningsbranchen?
Det har helt fra starten været interessen for vedvarende energi og at være en del af den udvikling, der har drevet Tamara. Hun startede på teknisk skole som VVS’er, men på grund af finanskrisen i 2008 var der ingen lærepladser at få efter et bestået grundforløb. Tamara startede i stedet uddannelsen som smed, og blev hurtigt fascineret af at svejse og arbejde med metal. Derfor fortsatte hun uddannelsen og håbede at den måske kunne blive en anden vej ind til at arbejde med energi.

Hænder og hoved arbejder sammen!
Smedefaget er meget alsidigt, og der er en helt speciel tilfredsstillelse ved at skabe noget fra bunden. Lave beregninger, vælge materialer, lave en tegning og så hele fremstillingsprocessen, det er for fedt at stå med et færdigt produkt til sidst. Hænder og hoved arbejder sammen, og det er her Tamara finder den største glæde ved faget.

Netværket blev afgørende
Det faglige fællesskab har spillet en stor rolle, både under uddannelse og i jobbet. Under uddannelsen opsøgte Tamara flere fællesskaber gennem fagbevægelsen, blandt andet for minoriteter i mandsdominerede erhverv, men også netværk i form af venner og bekendte fra andre brancher. Det blev afgørende for Tamara at have gode netværk, hvor man kunne møde personer man kunne spejle sig i og dele erfaringer med. Under uddannelsen var det især vigtigt at have rollemodeller, man kunne se op til og føle at man ikke stod alene.

Gode råd til andre?

  • Hvis du overvejer uddannelsen som klejnsmed, så kast dig ud i det! Det er en fantastisk, alsidig uddannelse, der åbner for et hav af muligheder i forskellige brancher efterfølgende.
  • Find netværkene! Spørg din studievejleder, fagforeningen, kollegaer eller facebook. Især hvis du er under uddannelse, så find et netværk med ældre og mere erfarne deltagere. Der er god sparring og læring at hente her.  
  • Al begyndelse er svær, men det bliver bedre med tiden! Brug dine netværk til at dele de svære oplevelser, men ligeså vigtigt alle de gode øjeblikke og fremskridt.