Kategorier

Mie – Slagter

Fulde navn: Mie Elisabeth Bang Pedersen
Fødselsår: 1989
Fagforbund: NNF
Uddannelse: Gourmet slagter

Hvorfor blive gourmet slagter?
Da Mie var i erhvervspraktik som gourmetslaget opdagede hun, at slagterfaget har meget at byde på end aflivning af dyr. For Mie er det afgørende at være kreativ i sit arbejde. Som gourmetslager handler det særligt om at kunne sammensætte nye smage og få folk til ’at spise maden med øjnene’. Desuden passer det hende godt at færdes i et arbejdsmiljø, hvor man kan sige tingene ligeud og kalde en spade for en spade: ”det er ikke nogen hønsegård, hvor folk sladrer om hinanden”.

Tiden under uddannelse
Under uddannelse var Mie tit ved at give op, fordi hun mødte modstand som kvinde i faget. En person sagde endda ligeud at ”kvinder ikke duer i det her fag”. Selvom det var svært for Mie at tage kampen op mod fordommene, vidste hun altid at kollegerne havde hendes ryg og var klar til at give et kram, når hun havde brug for støtte. Og så var hun stædig og ville vise, at hun godt kunne klare sig i faget! Det lykkedes hun med, og i dag bliver Mie set som fuldstændig ligeværdig på sin arbejdsplads.

Livet som gourmet slagter
Som gourmetslagter kan Mie hele tiden udvikle sin faglighed og hun er glad for den alsidighed, der er i hendes arbejde. Ikke to dage er ens. En gang imellem skal hun dog kæmpe lidt ekstra for respekten som kvinde. En mandlig kollega fortalte på et tidspunkt Mie, at ”jeg er jo stærkere end dig – sådan er det bare”. Det lod Mie komme an på en prøve og udfordrede ham til en styrke konkurrence. Nogle gange skal man ikke at tage tingene så tung, men angribe situationen med lidt humor i stedet.

Livet som mønsterbryder
Det sker nogle gange at ældre kunder ikke vil lade sig betjene af Mie, fordi ”en rigtig slagter er en mand”. Også her er kollegerne gode til at forsvare Mie. I sidste ende handler det jo om hendes faglighed som gourmetslagter og ikke om hendes køn. På den måde får Mie lov til at vise, at hun er dygtig til sit arbejde, og hun er gået fra at føle sig forkert til at føle sig eftertragtet.

Gode råd til unge der overvejer slagterfaget
Hvis du virkelig gerne vil faget, skal du ikke være bange for at tage udfordringen op og vise dit værd. Der er mange, der vil støtte dig undervejs, f.eks. din fagforening. Det er også en stor hjælp at kunne tale med sine kolleger om stort og småt og føle sig tryg til at kunne dele sine udfordringer fra hverdagen.