Kategorier

Kamilla – Murer

Fulde navn: Kamilla Eriksen
Fødselsår: 1992
Fagforbund: 3F
Uddannelse: Murer. Udlært ved Svendborg erhvervsskole
Branche: Bygge og anlæg

Hvorfor murerfaget?
Kamilla har aldrig rigtig troet på kærlighed ved første blik, men da hun trådte ind i murerhallen på teknisk skole, fik hun straks en følelse af, at det var lige netop det, der skete der. Det viste sig dog, at det kun var starten, og at hun kun ville blive mere glad for faget, jo længere tid der gik: ”Det er første gang, at jeg har været glad for at starte op mandag morgen”, fortæller Kamilla.

Tiden under uddannelse
Kamilla har altid været dårlig til at sidde stille og læse – der skal ske noget! Så da hun fik en pause fra klasseværelset, fordi hun skulle i praktik i murerhallen, fandt hun ud af, at hun også kunne være god i skolen. Under uddannelsen var det især mulighederne for at skabe ting selv og den oprigtige interesse fra lærerne, der solgte Kamilla. Som kommende murer lærte Kamilla noget nyt hver dag, og hun fik mulighed for at prøve alt selv, i stedet for bare at skulle sidde og kigge på. Og så lærte hun også, at det er vigtigt med et godt fællesskab og en hjælpende hånd – men at der også sagtens kan være plads til lidt interne sjove konkurrencer.

Livet som murer
For Kamilla er murerfaget det helt rigtige, for her sker der noget nyt hele tiden, og hun får mulighed for at prøve forskellige ting. Stemningen er hyggelig og kollegaerne bliver ens anden familie, der er der for en, hvis man har brug for det. I murerfaget har Kamilla kun oplevet, at man hjælper hinanden, og for hende er mange af hendes kollegaer også hendes kammerater – samtidig får man også klar besked, hvilket er rart, fordi der aldrig er snak i krogene. Så der er både plads til lidt sjov og ballade, men også seriøsitet og målrettethed.

Som murer kan Kamilla se noget, hun selv har lavet blive stående – og se en kunde blive endnu mere glad for et flot projekt, som hun har afleveret: ”Dét giver et mega boost til den faglige stolthed og til ens person! Man bliver lidt høj, når alle detaljerne er på plads, og man også får ros fra kunden”.

Livet som mønsterbryder
For Kamilla er der sket meget – lige fra at det var hårdt som ny i faget til at hun i dag kalder sine kollegaer for sine kammerater. I starten kunne de gamle godt finde på at sige, at en pige ikke hørte til i faget – men for Kamilla gik det ind i det ene øre og ud af det andet. Hun fortsatte den vej, hun havde lyst til, for ingen skulle fortælle hende, at hun var ”forkert”. Kamillas glæde for faget overdøvede kommentarerne, og de gamle stoppede hurtigt med at fortælle hende, at hun ikke hørte til. Den dag i dag er Kamilla glad for, at hun ikke lod sig påvirke af andres holdninger, for det har gjort, at hun i dag har sit drømmejob med sine drømmekollegaer.

Gode råd til unge der overvejer murerfaget
• Unge piger og drenge der synes at et fag er fedt, skal bare gribe den chance!
• Hvad andre siger er fløjtende ligegyldigt! Det handler om hvad du vil, hvad du ser glæden i, og hvad du synes er fedt – ikke hvad alle andre synes du skal.
• Husk at det ikke handler om, hvad man synes er typisk kvinde-/mandefag – det handler om hvad man føler sig tilpas i.
• Det kan blive hårdt i alle fag, så det er vigtigt at kæmpe videre og tro på sig selv. Husk at det ikke er alle der kan blive håndværkere.