Kategorier

Michelle – Mekaniker

Fulde navn: Michelle Delfs Bæk

Fødselsår: 2001

Fagforbund: Dansk Metal

Uddannelse: Personvognsmekaniker

Hvorfor valgte du starte på Mekaniker uddannelsen?

Michelle har altid interesseret sig for alt, der havde en motor. Hun kan ikke huske et tidspunkt, hvor hun ikke har strakt hals og kigget opmærksomt, hvis der var en brummen i det fjerne. Fra barnsben har hun været med sin papfar på værkstedet, og fikset alt omkring huset med sin far. Det vækkede interessen for selv at kunne reparere tingene, og Michelle fik lyst til at udfordre sig selv.

Hvordan er det at være på skolen?

Michelle er meget glad for sin uddannelse! Hun elsker at man kan lære nyt hver dag, og nyder at gå i en lille klasse, hvor der er meget tid til den enkelte elev. Meget af arbejdet foregår i grupper, og Michelle er glad for at have en ambitiøs medstuderende, som hun kan arbejde sammen med. De hjælper altid hinanden, både med det mekaniske og det tekniske på uddannelsen.

Mekaniker arbejdet

Michelle elsker arbejdet som mekaniker, hvor hun får lov til at prøvekøre mange forskellige biler. Det er et fag hvor der er fokus på kunden. Folk bliver ofte bekymret for deres biler, og det er rart at kunne berolige dem. Michelle arbejder på et lille værksted, med en kundegruppe, som har mange gamle biler. Det betydet at Michelle nogle gange får lov til at skille helt gamle motorer eller gearkasser ad.

Mekanikerfaget er ikke lige så fysisk hårdt som det har været før i tiden. Selvom Michelle har en stor kærlighed til de gamle biler, er hun glad for, at faget ikke slider lige så meget på kroppen.

Det er bestemt ikke et kedeligt arbejde, og Michelle kan ofte mærke at hun bliver udfordret og lærer noget nyt. På værkstedet er der et godt sammenhold. Svendene står altid klar til at hjælpe og er gode til at lære fra sig. ”man arbejder selvstændigt, men man har altid sine kollegaer, hvis man har brug for en hånd, eller noget rådgivning”

Livet som mønsterbryder

”Der er ingen fordomme på skolen, men det kan ske på arbejdspladsen…. men herregud så finder man et andet sted, det skal nok lykkedes”

Michelle har haft nogle udfordringer ved at finde en læreplads. Der er desværre stadig en del virksomheder, der ikke har prøvet at have en kvindelig mekaniker. De kan godt være bange for, at det bliver besværligt.  Heldigvis har Michelle fundet det helt rigtige sted. Hun har en god mester, som ”er helt sikker på, at han vil ansætte en kvinde igen”. På uddannelsen er de enormt glade for de kvindelige mekanikerstuderende, og Michelle oplever at der kommer flere og flere kvinder til faget.

Gode råd til andre, der overvejer at blive mekaniker?

”Hvis du har en lille glæde eller entusiasme for biler, så skal du bare prøve det! Lad være med at lytte for meget til andre, der er så mange holdninger til hvad man skal lave. Det er synd at unge føler sig pressede til at tage en gymnasie vejen”.