Sonja – Tømrer
Fulde navn: Sonja Nørgaard
Fødselsår: 1988
Fagforbund: 3F, BMF
Uddannelse: Tømrer
Hvorfor tømrerfaget?
Sonja er vokset op i en håndværkerfamilie, hvor hænderne var skruet ordentligt på, og forældre og bedsteforældre bl.a. arbejdede som møbelsnedkere. Selvom håndværkerfaget var velkendt fra hjemmet, så var Sonja stadig i tvivl om sit valg af uddannelse, og blev heller aldrig foreslået en faglig uddannelse af studievejlederen. Den helt store motivation for at starte på grundforløbet som tømrer var at kunne producere noget selv og til sidst kunne anskue et produkt, du selv har skabt.
Det gode ved tømrerfaget
Det er stadig meget motiverende for Sonja at kunne skabe noget smukt. Generelt er det skabertrangen og arbejdet med træ, der tiltaler Sonja meget. Men også det at arbejde sammen med andre, og det der sus man kan føle i fællesskab, når samarbejdet bare kører og forskellen kan ses fra dag til dag. Derudover er der god mulighed for at rejse med sit fag, og man kan altid gøre sig nyttig hvor end man er henne, og det er for Sonja en vigtig del af faget.
Gode kollegaer er vigtigt!
Fællesskabet har været afgørende for Sonjas glæde ved faget. De gode kollegaer, som med tiden er blevet til tætte venner, har betydet en hel del for arbejdsglæden. Sonja arbejder i et firma, hvor der er meget fokus på medarbejdernes trivsel. Der er politikker på området, og der står sort på hvidt, at diskrimination ikke accepteres. Det var en af årsagerne til, at Sonja søgte læreplads i netop det firma. Arbejdspladsen har skabt rammerne for et gunstigt arbejdsmiljø, som skaber god trivsel blandt medarbejderne.
Gode råd til andre
- Find andre studerende/kolleger, som du kan spejle dig i og har det godt med.
- Sonja er med-initiativtager til netværket ”Under Ombygning” for kønsminoriteter i håndværkerbranchen. De afholder bl.a. et årligt håndværkertraf, hvor man mødes og bygger sammen. Når corona tillader det, så er der fyraftensøl den 2. fredag i måneden. Det er et godt sted, hvis du søger et netværk i håndværkerbranchen.
- Hvis du skal starte på grundforløbet, så insistér på at blive sat sammen med andre kønsminoriteter. Ring til skolelederen og få en snak om hvor mange kvinder eller andre kønsminoriteter, der er på holdet. Spørg om I kan komme på samme grundforløb. Det er vigtigt ikke at gå igennem uddannelsesforløbet alene.