Danmark har et af verdens mest kønsopdelte arbejdsmarkeder, men det kan vi lave om på! FIU-Ligestillings mentorprojekt sætter fokus på øget trivsel og andre gevinster ved at åbne arbejdspladser, fag og brancher for alle – uanset køn.

Om mentorordningen
I mentorordningen kan medlemmer af det underrepræsenterede køn få en erfaren mentor fra eget fag med henblik på at blive fastholdt i jobbet.

Mentorordningen åbner det kønsopdelte arbejdsmarked ved at en mentor (TR/AMR eller andre erfarne) støtter unge medlemmer (elever, lærlinge og yngre) i at blive fastholdt i fag, hvor kønsfordelingen er mere ulige end 20/80. Det kan eksempelvis være en kvindelig mekaniker eller en mandlig handicaphjælper, der kan få sparring og motivation fra en mentor, der selv har erfaring i faget.

Som mentor og mentee får man desuden tilbudt kursusaktiviteter og løbende støtte i mentorrelationen i 6 måneder.

Hvad kræver det af dig som mentor?
En mentorrelation varer normalt 6 måneder, og som mentor siger du ja til at mødes ca. 1 gang om måneden med din mentee og støtte ham eller hende.
Du kan mødes med din mentee, når det passer ind i jeres kalendere. Det kan være fysisk, telefonisk eller online. I kan indbyrdes aftale, at det er sjældnere eller mere ofte, men som udgangspunkt anbefaler vi et møde månedligt.

Der er ingen faglige krav til at være mentor, du skal blot være medlem af en fagforening. Som mentor er det vigtigt, at du vil støtte og sparre med din mentee om de udfordringer og succeser, der kan være på arbejdspladsen.

Vi introducerer dig grundigt til mentorrelationen, så du ved, hvordan du bedst muligt kan bidrage.
Undervejs i forløbet vil FIU-Ligestilling tilbyde støtte, hvis du har brug for sparring.

Om at være mentee
Hvis du er ung, nyuddannet eller måske under uddannelse i et fag, hvor du er underrepræsenteret på baggrund af dit køn – så kan du tilmelde dig som mentee!

Som mentee får du mulighed for at tale med en person med erfaring og forståelse fra dit eget fag. I kan tale om de op- og nedture der kan være, når man er en af de få mænd/kvinder i ens fag. Din mentor bliver en person fra din fagforening eller dit fag, som kan give gode råd og inspiration, og sammen mødes i (fysisk, telefonisk eller online) ca. 1 gang om måneden i et halvt år.

Tilmelding
Du kan tilmelde dig som mentor her
Du kan tilmelde dig som mentee her

Har du nogle spørgsmål? Kontakt Mélanie Evers på meev@danskmetal.dk