Kategorier

Retfærdig løn (onlinekursus)

mandag 01. februar 2021 - torsdag 23. december 2021

Et kursus om hvordan lønåbenhed kan blive en positiv fælles proces

Baggrund:
Kurset er et redskabsgivende kursus for dig, der vil arbejde for retfærdig løn på din arbejdsplads. Tillidsrepræsentanten er en central og nødvendig aktør i arbejdet med at øge retfærdig løn på den enkelte arbejdsplads. Der er behov for en person, der stiller kloge og kritiske spørgsmål til løndannelse, lønsystemer, lønstatistikkerne og ligeløn – og skaber en positiv interesse blandt kolleger og ledelse for at tale om løn. I Danmark har vi stadig ikke knækket ligelønskoden. Vi er så langt fra at have ligeløn, at der sandsynligvis også kan være udfordringer på din arbejdsplads. Der er derfor brug for nye konkrete og konstruktive TR-værktøjer, der kan bruges til at afdække lønproblematikker – og redskaber til at løse dem.

Udbytte:
På kurset bliver du klædt på til at være en aktiv aktør, der på en positiv måde kan samle kollegaerne om, at sikre retfærdig løn. Du får baggrundsviden og nye redskaber til at gøre en indsats og få opbakning. Målet med kurset er, at du bliver rustet til at starte en god dialog med dine kollegaer, at få øje på uretfærdigheder ”under overfladen” og igangsætte nye initiativer, når der er behov.

Indhold:
• Indsigt i temaer på arbejdspladsen, der har betydning for retfærdig løn
• Værktøjer til at identificere uligeløn. Lidt om let beregning
• Lønåbenhed – nye muligheder og nye regler
• Redskaber til at få retfærdig løn på dagsordenen på din arbejdsplads, bl.a. et nyt dialogspil. Du får spillet ”med hjem”, så du kan bruge det sammen med dine kollegaer.

Sådan gennemfører du et onlinekursus
Kurset udbydes som et onlinekursus, så du kan tage kurset hvor og hvornår det passer dig. Efter at du har tilmeldt dig til kurset, modtager du virtuelle undervisningsmaterialer og en grundig beskrivelse af, hvordan du gennemfører kurset online. Onlinekurset gennemføres individuelt, hvilket betyder, at når du skal tage kurset, skal du blot sætte dig foran computeren med en notesblok og en kuglepen – så er du klar til at åbne de tilsendte materialer og klikke på ”start”.

Der er ikke afsat et bestemt tidspunkt til, hvornår du skal gennemføre kurset, og det er derfor op til dig selv at afsætte tid i din kalender. Du skal forvente at afsætte cirka 4-5 timer til at gennemføre onlinekurset. Du får et kursusbevis, samt materialer du kan bruge til det efterfølgende arbejde sammen med kollegaerne.

Vi kontakter dig kort tid efter tilmeldingen, så du kan få besvaret eventuelle spørgsmål. Du bliver desuden kontaktet efter du har gennemført kurset, så vi kan udarbejde en kort evaluering.

Underviser:
Mélanie Evers, FIU-Ligestilling.

FIU-nr.: 5207 21 00 48
PRIS: 2.875 kr.
Ansøgning og godkendelse skal ske i din egen fagforening.

Tovholder: Susanne Fast Jensen. Spørgsmål kan mailes til: susanne.fast.jensen@3f.dk