Kategorier

Bliv klog på maskulint og feminint kropssprog

tirsdag 30. maj 2023 - torsdag 01. juni 2023
– Bryd med kønsstereotyp adfærd

Helt fra vi er små, lærer vi at styre vores adfærd ud fra vores kønsidentitet. Piger lærer i højere grad end drenge at være søde, fornuftige, yndige og omsorgsfulde. Drenge lærer i højere grad end piger at råbe højt, konkurrere, sætte sig mål og slå kraftspring. Denne adfærd tager vi med os ind i voksenlivet og på jobbet. Styrk dig selv og få værktøjer til at bryde stereotyperne – til glæde for kvinder, mænd og LGBT+ personer.

Baggrund:
Hvis du slår op i Den danske Ordbog kan du læse, hvad det vil sige at være hhv. ’maskulin’ og ’feminin’. At være feminin vil ifølge ordbogen sige at have ”træk, der traditionelt har været opfattet som specielt kvindelige, fx forkærlighed for pynt, forfængelighed, omsorg, følelsesfuldhed og sensualitet”. At være maskulin står i ordbogen som at have ”træk, der traditionelt har været opfattet som specielt mandlige, fx en muskuløs og kraftfuld krop, handlekraft, initiativ, mod og styrke”. Selv om grænsen mellem det maskuline og feminine er flydende, kan stereotype opfattelser af køn ofte være styrende for vores tanker, livsvalg, prioriteringer, adfærd og kropssprog. Stereotype kønsopfattelser er med til at skabe sexisme og kønsopdeling på arbejdspladsen.

Udbytte:
På dette kursus stiller vi skarpt på, hvordan en stor del af vores adfærd er styret af gammeldags kønsrollemønstre. Du får viden om, hvordan du kan bryde kønsstereotyperne, ændre din adfærd og være med til at igangsætte en proces på arbejdspladsen, så sexisme og eksklusion af LGBT+ personer ikke kan trives:

 • Bliv klogere på at aflæse maskulint og feminint kropssprog
 • Vid hvordan kroppen altid snakker med og er en sladrehank
 • Brænd igennem med kreativitet, åbenhed og positiv kommunikation
 • Stå fast på det du mener og lad dig ikke vippe af pinden
 • Brænd igennem med positiv og ligeværdig kommunikation
 • Optræd troværdigt og med personligt overskud, så alle – uanset kønsidentitet – lytter – og bliver lyttet til

Indhold:
På kurset arbejder vi med:

 • Kønsrollemønstre, kønsstereotyper og kønsspecifik adfærd
 • Belønningssystemer, normer og kulturer på arbejdspladsen
 • Det kønsopdelte arbejdsmarked – ’kvindefag’ og ’mandefag’
 • Maskulint og feminint kropssprog som virkemidler
 • Personlig adfærd, kommunikation og gennemslagskraft
 • Ligeværd, mangfoldighed og respektfuld kommunikation
 • På kurset får du de andre kursisters positive opbakning

Målgruppe:
Tillidsvalgte og valgte samt ansatte i fagforeninger. Tag gerne en kollega eller to med på kurset, så I sammen kan bruge værktøjerne til at gøre en positiv forskel på jeres arbejdsplads til gavn for kollegaerne, arbejdspladsen og ”bundlinjen”. Minimum 6 – max. 10 deltagere.

Undervisere:
Anne-Mette Barfod og Birgitte Raaberg.

Anne-Mette Barfod er cand.polit. og journalist, og startede i 2009 Powerkvinderne, som arbejder for at give kvinder styrke. Anne-Mette har mange års erfaring fra kommunikationsbranchen og arbejder med empowerment, budskabstræning, assertion, ligeværdig kommunikation, personlig branding og gennemslagskraft. Forfatter til bogen ’Mette murer – jeg er jo bare mig’ (2021).

Birgitte Raaberg er skuespiller og har medvirket i mere end 50 teaterforestillinger og musicals, film og TV. Birgitte har stor erfaring som kommunikationstræner, coach og mindfulnessinstruktør for både enkeltpersoner og grupper. Birgitte udgav i 2017 bogen “Det du favner” på Gyldendal.

Læs mere om underviserne på:
www.powerkvinderne.dk

Tid og sted:
Tirsdag den 30. maj kl. 12.00 – torsdag den 1. juni kl. 15.00.

Skrøbelev Gods på Skrøbelev Hedevej 4, 5900 Rudkøbing

FIU-nr.: 5207 23 00 04

Ansøgning og godkendelse skal ske i din egen fagforening.

Tovholder:
Susanne Fast Jensen, 3F.
Spørgsmål kan mailes til:
susanne.fast.jensen@3f.dk