Mentor

Velkommen til FIU-Ligestillings mentorordning: Gør en forskel for en flygtning
(lukket per 1/2)

 

Som aftalt med trepartsaftalen spiller fagbevægelsen en helt central rolle, hvis vi skal lykkes med at integrere de flygtninge og etniske minoriteter, som kommer til landet i disse år, på en måde hvor alles løn- og arbejdsvilkår sikres. Det kan du som mentor og mentee i FIU-Ligestillings mentorordning ”Gør en forskel for en flygtning!” bidrage til.

Flygtninge og ikke-vestlige minoriteter har brug for netværk
Mange flygtninge og ikke-vestlige minoriteter har en uddannelse og et arbejdsliv bag sig, men mangler netværk og viden om det danske arbejdsmarked for at blive afklaret på, hvordan de kan gøre brug af deres kompetencer, hvilke rettigheder de har her i Danmark, og hvordan de kan støtte op om den danske arbejdsmarkedsmodel.

Dit bidrag
Du er lønmodtager og har branchekendskab, netværk, erfaring og viden om det danske arbejdsmarked, som kan hjælpe mentee ind på arbejdsmarkedet, i praktik eller uddannelse. Du kan introducere til rettigheder, overenskomster og regler og hjælpe flygtningen med at undgå at blive udsat for social dumping.

Hvad siger du ja til?
Som mentor siger du ja til at afsætte ca. 1-2 gange om måneden i seks måneder til at mødes med en flygtning eller etnisk minoritet og understøtte ham eller hende.

Vi introducerer dig grundigt, så du ved, hvordan du bedst kan bidrage. Du bliver tilbudt at deltage i et fyraftensmøde, der klæder dig på og giver inspiration til mentorarbejdet. Du får tilbudt en række andre aktiviteter, du kan deltage i med din mentee, hvis I har lyst. Undervejs i forløbet vil vi kontakte dig og følge op. Du kan mødes med din mentee (flygtning/etnisk minoritet), når det passer ind i forhold til din kalender.

Næste skridt – tilmelding
Tilmeld dig HER. Du tilmelder dig ved at udfylde spørgeskemaet. Du kan også skrive eller ringe til Kristine Esrom Raunkjær på krer@danskmetal.dk eller 50 53 25 21.

Derefter vil du, hvis der kommer en flygtning eller etnisk minoritet som bor i nærheden af dig, og som ønsker at få erfaring indenfor din branche, blive matchet med ham/hende. Der kan gå et godt stykke tid, fra du melder dig, til at du bliver matchet. Der vil blive taget hensyn til hvilke sprog du taler, når vi matcher dig.

Læs mere om hvordan du tilmelder dig som mentor eller mentee, ved at klikke på overskriften i menuen til venstre.

Har du spørgsmål til projektet kan du kontakte Kristine Esrom Raunkjær på krer@danskmetal.dk eller 50 53 25 21.

Gør en forskel logo